TestapparatuurTepper-Efka synchronisatorenTepper-Efka synchronisatoren

Tepper-Efka produceert synchronisatoren. De productie is geheel in eigen handen en distributie reikt van Europa tot de Verenigde Staten. De Tepper-Efka synchronisator is ideaal voor het afstellen van motoren met meerdere carburateurs door professional of hobbyist.

Het unieke ventiel en de speciale meter maken de Tepper-Efka synchronisator tot een eenvoudig en uniek stuk gereedschap met een zeer lange levensduur. Ontwikkeld nadat vele van onze K&N klanten problemen hadden met de afstelling van hun motorfiets na het monteren van een K&N luchtfilter (dit omdat K&N 40% meer lucht doorlaat) en nu 20 jaar later een zeer populair artikel gebruikt voor meerdere toepassingen voor motorfiets en ook auto (MGB, Triumph, Ferrari, carburateurs afstellen).

De meters zijn traploos te verstellen tot de naald op de manometer stabiel ''drijft'' voor zeer hoge precisie tijdens het afstellen. De 62mm meetklokken zijn duidelijk afleesbaar tot een nauwkeurigheid van 0.02 (twee honderdste) bar.

Inhoud van de set:

- manometers met adapters, kranen, slangpilaren, dempers en slangen.
- metalen steun waarop de meters gemonteerd worden.
- hoogwaardige aansluit adapters kort en lang, M5 en M6.
- uitgebreide montagehandleiding.
Deze set dient afgemonteerd te worden, dit is 10 tot 15 minuten werk.

EFKA meters hebben geen schuivende onderdelen of ''pilaren'' die kunnen vervuilen/afwijken.
De naalden van de meters zullen niet dansen bij motoren met een grote vacuüm puls.
Alle onderdelen zijn apart leverbaar.

Er zijn drie types leverbaar: de 2000R, 4000R en 6000R. Respectievelijk voor het afstellen van een 2,  4 en 6 cilinder motoren. Voor motoren met  8, of 12 cilinders kan men meerdere Tepper-Efka synchronisatoren naast elkaar gebruiken.


Leverbaar in onderstaande uitvoeringen:

 

SYNC2000R

SYNC4000R

SYNC6000R

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Bestel één van deze types in onze online shop! 

voorbeeld van 6 cilinder