Koni schokdempers2100 FSD Schokdempers Comfort en Sport2100 FSD Schokdempers Comfort en Sport

FSD van KONI
De revolutionaire KONI schokdemper waarbij er geen compromis meer bestaat tussen comfort en sport. De demper past zich direct en zonder elektronica aan de rij omstandigheden aan. Laaiend enthousiast is er gereageerd in de pers waarbij men zich afvroeg waarom dit niet veel eerder was uitgevonden. De FSD kit bestaat uit een complete set van 4 dempers voor een auto. FSD is ideaal voor auto’s voorzien van groot formaat velgen met laag profiel banden. Lees hier het testrapport van een FSD set gemonteerd op een Audi Q5.

 

 

De eerste compromisloze schokdemper in de wereld
In andere woorden: Een complete omwenteling op het gebied van wegligging. Tot voor kort bestond er alleen de mogelijkheid tussen of stugge of comfortabele schokdempers. Auto’s voorzien van stugge schokdempers hadden een betere wegligging maar leverden in op het gebied van comfort. Auto’s voorzien van comfortabele schokdempers hadden weer hun nadelen op het gebied van wegligging. KONI heeft het waargemaakt door middel van “Frequency Selective Damping” FSD deze beide eigenschappen stug en comfortabel in één demper te combineren.  Een revolutionaire techniek waarbij de voordelen van beide types schokdempers nu in één zijn gecombineerd.

Automatische aanpassing aan rijomstandigheden
Zo vooruitstrevend als FSD is zo eenvoudig is de werking. Zoals dat met vele goede uitvindingen het geval is. FSD is een intelligente schokdemper die zich automatisch aan de rij omstandigheden aanpast zonder gebruik van ingewikkelde elektronica. De FSD technologie is puur gebaseerd op hydraulica en daardoor ook nog eens uiterst betrouwbaar.  Simpel gezegd regelt de FSD demping op basis van de snelheid waarmee de demper op en neer beweegt. Het reageert zelfs nog sneller dan elektronische systemen. Kijk eventueel voor meer informatie op http://www.koni.com/nl-NL/Cars/Products/Performance/FSD/

Comfortabele dempers kunnen resulteren in:

  1. Onnauwkeurig gevoel in de besturing
  2. Wagenziekte door deinen
  3. De auto zakt bij zware belading ver door
  4. Overvloedige carrosserie bewegingen bij uitwijk manoeuvres
  5. Minder stabiliteit

Stugge dempers kunnen resulteren in:

  • Zeer harde demping
  • Oncomfortabel rijgedrag
  • Minder grip op slecht wegdek
  • In combinatie met lage profiel banden nog minder comfort

zoek een FSD set voor uw auto