HID Xenon Kits

Voor het verkrijgen van meer informatie of het plaatsen van een bestelling klikt  u op de afbeelding van de set waar uw voorkeur naar uitgaat.

HID Xenonsets zijn leverbaar in drie uitvoeringen:

1) Officiële Philips set:

Top kwaliteit lichtbeeld zoals alleen Philips dat maakt. Met 2 jaar garantie op ballast en lamp. v.a. € 217,65 excl. BTW.

Philips xenon lampen zijn voorzien van 3 patenten waardoor ze een beter en scherper lichtbeeld geven dan vergelijkbare xenon lampen op de markt. De ballast is voorzien van een aantal hoogwaardige technologieën waardoor de kans op storingen en foutmeldingen tot een minimum beperkt worden.

 

klik op deze afbeelding voor meer informatie over Philips Xenon sets

2) Xengine set:

Vertex Xenon systeem bestaande uit smalle canbus ballasten. Met 1 jaar garantie op ballast en lamp. v.a. € 150,42 excl. BTW.

 

klik op deze afbeelding voor meer informatie over Vertex Xenon sets

3) NSSC set:

Goede kwaliteit Xenon met 1 jaar garantie op ballast en lamp. v.a. € 100,00 excl. BTW.

klik op deze afbeelding voor meer informatie over NSSC Xenon sets

Efka Import levert een zeer uitgebreid aanbod aan Xenon kits in verschillende prijsklassen. De kits zijn leverbaar in diverse fittingen en kleurtemperaturen voor xenon lampen en bijbehorende producten. De xenon kits zijn toe te passen op auto, motor en vrachtwagen ongeacht het merk, type of bouwjaar.  De montage is eenvoudig door middel van “plug-and-play” kabels die passen op de  originele bekabeling.

REGELGEVING:

De montage van een Xenon installatie op auto’s met een bouwjaar ouder dan 1 jan. 2007 is toegestaan waarbij de koplampen geschikt zijn voor xenon verlichting. Voor auto’s jonger dan 1 jan. 2007 moet u hoogteregeling en een koplampreinigingsinstallatie monteren.

 XENON REGELGEVING WORDT VERSOEPELD!!

Vanaf 1 april 2012 hoeft bij het achteraf monteren van gasontladingslampen, zoals Xenon, bij moderne voertuigen niet langer een koplampreinigingsinstallatie en/of een automatische hoogteverstelling gemonteerd te worden.Deze twee permanente eisen werden na enige discussie in 2006 geïntroduceerd, maar worden nu weer geschrapt, omdat ze niet langer in alle gevallen van toepassing zijn bij de typegoedkeuring. Punt 6.2.9 van VN/ECE-reglement nr. 48 bepaalt dat lichtbronnen moeten zijn voorzien van een koplampreinigingsinstallatie als deze meer dan 2.000 lumen produceren.

In de permanente eisen was deze verplichting gekoppeld aan dimlichten met gasontladingslampen, die vrijwel altijd deze grens aan de lichtopbrengst bereikten.
Er zijn nu echter voertuigen op de markt met gasontladingslichtbronnen die minder produceren dan 2.000 lumen en dus geen koplampreinigingsinstallatie hoeven te hebben. De koppeling tussen koplampreinigingsinstallatie en gasontladingslampen is daarmee niet langer actueel. Hetzelfde geldt voor de automatische hoogteverstelling.

Om te voorkomen dat voertuigen met een typegoedkeuring aangepast zouden moeten worden, worden beide permanente eisen geschrapt uit de Regeling Voertuigen. Daarmee wordt tevens de achteraf inbouw van Xenon-dimlicht bij voertuigen, die na 31 december 2006 in gebruik zijn genomen, weer een stuk eenvoudiger.